Slovenský maloobchod zaostal za priemerom EÚ

NETKY.SK • 5 December 2016, 14:53 • 2 min
Slovenský maloobchod zaostal za priemerom EÚ

BRATISLAVA - Sezónne upravené tržby maloobchodu eurozóny v októbri medzimesačne posilnili o 1,1 percenta a v rámci celej 28-člennej Európskej únie sa zväčšili o 1,2 percenta.

slovakia

left justify in out

Medziročne sa kalendárne upravené tržby maloobchodu eurozóny v októbri zvýšili o 2,4 percenta a v rámci celej EÚ vzrástli o 3,5 percenta. Informoval o tom v pondelok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.
Slovenský maloobchod za priemerom Európskej únie zaostal, keďže medziročne v októbri posilnil iba o 0,8 percenta a medzimesačne o 0,2 percenta oslabil.

 

V rámci krajín EÚ, z ktorých mal Eurostat údaje k dispozícii, bol medzimesačný pokles výraznejší na Malte (-0,5 %), v Írsku (-0,4 %) a Maďarsku (-0,3 %). Pokles evidovalo aj Španielsko (-0,1 %). Najvýraznejší medzimesačný rast evidovali Slovinsko (3,7 %), Luxembursko (2,9 %), Nemecko (2,4 %) a Veľká Británia (2 %).


Najvýraznejší medziročný rast maloobchodných tržieb v rámci krajín EÚ, z ktorých boli údaje k dispozícii, bol v októbri v Luxembursku (16 %), Rumunsku a Slovinsku (zhodne 8,7 %) a Litve (8,3 %). Medziročný pokles tržieb maloobchodu v októbri evidovali v Belgicku (-1,9 %).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies