Slovenský lukostrelec Boris Baláž sa v Riu rozlúčil v prvom vyraďovacom kole

NETKY.SK • 11 August 2016, 08:33 • 2 min
Slovenský lukostrelec Boris Baláž sa v Riu rozlúčil v prvom vyraďovacom kole

RIO DE JANEIRO - Slovenský lukostrelec Boris Baláž sa s olympijským turnajom jednotlivcov v brazílskom Riu de Janeiro rozlúčil v prvom vyraďovacom kole.

slovakia

left justify in out

Nad jeho sily bol favorizovaný reprezentant Kórejskej republiky Ku Bon-Chan, ktorý uspel po troch setoch 6:0 na body. Baláž spoločne s Alexandrou Longovou tvorili premiérovú olympijskú lukostreleckého výpravu v histórii samostatného Slovenska.

 

Ku Bon-Chan obsadil v kvalifikácii šiestu priečku, zatiaľ čo Baláž skončil na 59. mieste zo 64 účastníkov. Ich vzájomný súboj mal jednoznačný vývoj, ázijský lukostrelec z tridsiatich možných bodov nazbieral v jednotlivých dejstvách 29, 28 a 29. Slovák si pripísal 27, 27 a 21 bodov.

 

Baláž sa v stredajšej eliminácii predstavil v daždi. "Neprekážal mi, keďže neovplyvňoval šípy. Súper však bol silný a skúsený. Je majster sveta a má toho veľa za sebou. Dokáže kontrovať na zásahy protivníka. Triumfuje ten, kto sa vopred cíti ako víťaz a zvládne si udržať koncentráciu," uviedol slovenský mladík.

 

jednotlivci - 1. vyraďovacie kolo:

Ku Bon-Chan (Kór. rep.) - Boris BALÁŽ (SR) 6:0 (29:27, 28:27, 29:21)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona