Slovenský kouč Pivarník v Plzni skončil, obhajca titulu sa herne trápil

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 09:23 • 2 min
Slovenský kouč Pivarník v Plzni skončil,  obhajca titulu sa herne trápil

Plzeň - Úradujúci český futbalový šampión FC Viktoria Plzeň odvolal v nedeľu z postu hlavného trénera Romana Pivarníka. Slovenský kouč pôsobil na lavičke od leta minulého roka, o miesto ho pripravili herný prejav a výsledky v jarnej časti najvyššej súťaže.

slovakia

left justify in out

Plzenčania po zimnej prestávke remizovali so Zlínom, podľahli Slavii Praha a klesli na druhú priečku tabuľku. Pivarníka po týchto rezultátoch dočasne udržali vo funkcii tri víťazstvá za sebou o gól a návrat na čelo. V sobotnom stretnutí 22. kola však Viktoria doma iba remizovala s Teplicami 2:2, na prvom mieste má dvojbodový náskok pred Slaviou, na ktorú ešte čaká nedeľňajšie pražské derby proti Sparte (17.30 h).

 

"V nedeľu ráno, teda niekoľko hodín po zápase, sme sa dohodli na ukončení spolupráce s trénerom Romanom Pivarníkom aj jeho asistentmi Martinom Vaniakom a Tomášom Truchom. K nepopulárnemu kroku nás viedli predovšetkým neuspokojivý herný prejav tímu a do určitej miery tiež výsledky v jarnej fáze najvyššej súťaže. Vzniknutú situáciu sme sa rozhodli riešiť interne," povedal generálny manažér klubu Adolf Šádek pre portál iDnes.cz.

 

Z realizačného tímu zostali Zdeněk Bečka a Pavel Horváth, dvojica povedie Plzeň minimálne v piatkovom ligovom súboji v Hradci Králové. Špekuluje sa, že riadnym nástupcom Pivarníka by sa mohol stať Pavel Vrba, ktorý má s Viktoriou na konte dva majstrovské primáty, ako aj dve účasti v skupinovej fáze Ligy majstrov.

 

Dres Plzne si v súčasnosti obliekajú aj Slováci Matúš Kozáčik, Jakub Hromada, Patrik Hrošovský, Martin Chrien a Marek Bakoš.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies