Slovenský komorný orchester uvedie koncert Hudba v chráme

NETKY.SK • 10 November 2017, 13:26 • 2 min
Slovenský komorný orchester uvedie koncert Hudba v chráme

BRATISLAVA - Slovenský komorný orchester s umeleckým vedúcim Ewaldom Danelom pripravili v tejto koncertnej sezóne štyri koncerty v bratislavských chrámoch. Prvý z nich sa uskutoční v nedeľu 12. novembra o 16.00 h v Kostole Cirkvi bratskej na Cukrovej ulici.

slovakia

left justify in out

Na koncerte zaznejú diela pre sláčikový orchester Tomasa Albinoniho, Johanna Sebastiana Bacha, Ottorina Respighiho. Slovenský komorný orchester pozval na nedeľné popoludnie v chráme dvoch hostí - organistu Mareka Štrbáka, v ktorého interpretácii zaznie dielo Christiana Heinricha Rincka Deväť variácií a finále pre organ op. 90 a speváka Juraja Adamuščina, ktorý uvedie Piesne pokoja.

 

"Ide o štyri tradičné židovské piesne, ktoré pre sláčikový orchester a bas upravil mladý skladateľ a violončelista Gregor Regeš," TASR informovala Martina Tolstova, tlačová tajomníčka Slovenskej filharmónie. Nedeľný koncert sa začne o 16.00 h.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies