Slovenský kapitán Réway: Od začiatku sme išli za svojím cieľom

NETKY.SK • 7 Január 2015, 14:19 • 2 min
Slovenský kapitán Réway: Od začiatku sme išli za svojím cieľom

BRATISLAVA - Kapitán slovenskej reprezentácie hokejistov do 20 rokov Martin Réway sa rozlúčil s mládežníckou kategóriou na MS v Kanade ziskom bronzovej medaily.

slovakia

left justify in out

Bez pochyby bol tým správnym lídrom mužstva, keď v siedmich zápasoch na turnaji k štyrom gólom pridal aj päť asistencií a suverénne vyhral tímovú produktivitu. Svoje vodcovské kvality dokumentoval najmä v záverečnom stretnutí o bronz, v ktorom Slováci zdolali favorizované Švédsko 4:2 a Réway trikrát asistoval.
     

Aj po prílete mužstva do Bratislavy však čoskoro dvadsaťročný ofenzívny univerzál zdôraznil, že výborné tretie miesto obsadili mladí Slováci najmä zásluhou kolektívneho výkonu. Za úspechom podľa neho stála viera tímu vo vlastné schopnosti a výnimočné odhodlanie. "Od začiatku sme išli za svojím cieľom. Veľmi sme chceli urobiť veľký úspech pre Slovensko. Bol to ťažký turnaj, ale nám sa to podarilo. Hrali sme so srdiečkom a to bolo najdôležitejšie," uviedol po stredajšom príchode na Slovensko Réway.
     

Útočník pražskej Sparty sa na juniorskom svetovom šampionáte predstavil po tretí raz, úspech v podobe cenného kovu prišiel až teraz. "Paradoxne, tím nemal až takú kvalitu ako napríklad pred rokom. Základom však bolo, že sme si verili a pre úspech mužstva urobili všetko. Chalani v zápasoch zblokovali veľký počet striel, všetci sme hrali s maximálnou obetavosťou, takú som ešte predtým nezažil. To všetko celé mužstvo nakoplo k lepším výkonom. Videli sme, že každý hráč sa podriadil potrebám tímu, a to nám dodalo energiu aj v tých najdôležitejších momentoch," porovnal Réway mužstvo s predošlými ročníkmi.
     

Najťažší moment na turnaji si Slováci prežili hneď po úvodnom stretnutí, v ktorom prehrali s domácou Kanadou vysoko 0:8. "Chceli sme do turnaja vstúpiť lepším výkonom i výsledkom a nie schytať debakel. Po stretnutí sme si však sadli a povedali na rovinu, že to nebolo ono. Do diskusie prispel každý hráč. Veľmi nám to prospelo a  odzrkadlilo sa to hneď v ďalšom zápase proti Fínsku," povedal kapitán mladých Slovákov, ktorý sa snažil byť pre svojich spoluhráčov tým správnym lídrom. "Každého som povzbudzoval s tým, že máme na to, aby sme turnaj zvládli. Či som bol dobrým kapitánom, sa musíte opýtať ostatných chalanov."
     

Réway nezabudol pochváliť brankára Denisa Godlu, ktorý sa stal najlepším gólmanom podujatia a navyše aj najužitočnejším hráčom MS. "Denis odohral fantastický turnaj. Už predtým som vedel, že je výborný brankár a už bolo len na ňom, ako sa vysporiada s tým tlakom v Kanade. Myslím, že to zvládol na jednotku a bol našim najlepším hráčom na turnaji. Teraz je už len na skautoch a tímoch NHL, ktorý z nich si ho vyberie na drafte," vyzdvihol Godlove kvality.
     

Oslavy zisku bronzu boli podľa kapitána SR "20" normálne. "Išli sme na večeru, pripili sme si. Niektorí potom pokračovali v oslavách, iní zase odišli na hotel. Neviem ako ostatní chalani, ale ja som sa ráno cítil dobre," povedal s úsmevom Réway, ktorého už čoskoro čaká návrat do súťažného diania. "Deviateho januára hráme ligu so Spartou. Teraz ešte neviem, či dostanem nejaké voľno alebo sa budem musieť ihneď hlásiť v klube," dodal na záver.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona