Slovenský hokejový útočník Ján Pardavý ukončil aktívnu kariéru

NETKY.SK • 13 August 2016, 14:22 • 2 min
Slovenský hokejový útočník Ján Pardavý ukončil aktívnu kariéru

TRENČÍN - Slovenský hokejový útočník Ján Pardavý ukončil aktívnu kariéru. Ďalej sa chce venovať pozícii spolukomentátora hokejových prenosov. O konci kariéry bývalého slovenského reprezentanta informovalo sobotné vydanie denníka Šport.

slovakia

left justify in out

Ján Pardavý strávil uplynulé tri sezóny v drese francúzskeho Štrasburgu, predtým pôsobil v rodnom Trenčíne, ale zahral si aj v prestížnych európskych ligách. Často bol spolukomentátorom televíznych prenosov a tejto profesii sa chce teraz už naplno venovať. "Už pred minulou sezónou som vyhlásil, že bude moja posledná. Som dohodnutý so Slovenskou televíziou na trvalej spolupráci. Je to práca na plný úväzok. Budem chodiť na ligu, na medzištátne zápasy i svetové šampionáty, s čím mám istú skúsenosť. Televízia sa uberá podobným smerom ako v Česku. Dúfam, že to bude vydarený projekt," uviedol Ján Pardavý pre denník Šport.

 

Pardavý štartoval na olympiádach v Nagane (1998) a Salt Lake City (2002), päťkrát reprezentoval Slovensko na majstrovstvách sveta. Najväčším reprezentačným úspechom trenčianskeho rodáka je strieborná medaila z Petrohradu v roku 2000. Na klubovej úrovni sa v rokoch 1994 a 1997 tešil z titulov majstra Slovenska ako hráč Trenčína, v roku 2001 vyhral českú extraligu v drese Vsetína. V najvyššej slovenskej súťaži odohral najviac zápasov v drese Dukly Trenčín, ale v rokoch 2008-2010 pôsobil aj v Banskej Bystrici. V slovenskej extralige odohral celkovo 688 zápasov s bilanciou 278 gólov a 340 asistencií.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies