Slovenský herec Matej Landl fandí sitkomom

NETKY.SK • 3 Február 2016, 15:24 • 2 min
Slovenský herec Matej Landl fandí sitkomom

BRATISLAVA - Slovenského herca Mateja Landla teší, že televízie vyčleňujú v rámci svojej programovej štruktúry priestor aj sitkomom.

slovakia

left justify in out

„Myslím si, že sitkomy majú mať v televízii svoje miesto. V dnešnej uponáhľanej dobe plnej depresií a negatívnych informácií z celého sveta, z rôznych vojen, katastrof, teroristických útokov a tragédií, ktoré sa dejú všade okolo nás po celom svete, je toho na psychiku človeka naváľaného strašne veľa. Také sitkomy sú potom podľa mňa veľmi potrebné pre upokojenie mysle. Je to taký ľahší žáner, ktorý pomáha nám všetkým prežiť. Človek sa pri ňom trošku rozptýli,“ povedal obľúbený interpret v rozhovore pre agentúru SITA. "Komediálno teraz letí najviac, pretože drvivá väčšina ľudí má naozaj veľa starostí - či už sami so sebou alebo sa denne zamýšľajú nad tým, ako uživiť rodiny, ako ďalej fungovať, sú vystresovaní, majú dve, tri roboty, a keď si chcú oddýchnuť, tak sa na nich ešte vyleje kýbel splašiek z večerných správ... Takže som si istý, že im potom určite dobre padne uvoľniť sa pri sitkome,“ dodal herec, ktorý sa čoskoro sám objaví v novom komediálnom seriáli Andyho Krausa Dovidenia, stará mama ako manžel Zuzany Mauréry Macejko.


Landl verí, že sa mu na novej postave podarí vyzdvihnúť celkom nové charakterové vlastnosti. „Dúfam, že to budú diváci vnímať ako zasa niečo nové. Každú svoju postavu sa snažím vždy hrať tak, aby sa tie charaktery neopakovali a navzájom nepodobali,“ podotkol známy Bratislavčan. Macej Pišinger je podľa neho kuriózna a milá postavička. „Je to trošku truhlík, jemne zakomplexovaný a frustrovaný, ale nič extrémne, nie je to úplný trkvas. Keby bol, asi by s ním taká pekná žena ako Zuzka nevydržala a nezostala, takže má aj svoje čaro. A čo je podstatné, veľmi svoju manželku ľúbi,“ prezradil Landl, ktorý na nakrúcanie seriálovej novinky nadviaže prípravami na ďalšiu sériu Hornej Dolnej (2015). „Dovidenia, stará mama by sme mali točiť do konca marca a od apríla už začínam v Novej Lehote nakrúcať pokračovanie Hornej Dolnej. Bude sa točiť celá nová séria, osemnásť častí. To potrvá asi do polovice októbra,“ uzavrel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona