Slovenský film Comeback zvíťazil na festivale dokumentárnych filmov v Gruzínsku

NETKY.SK • 28 Október 2015, 11:18 • 2 min
Slovenský film Comeback zvíťazil na festivale dokumentárnych filmov v Gruzínsku

TBILISI - Slovenský film Comeback (2014) režiséra Mira Rema získal hlavnú cenu v medzinárodnej súťaži na festivale dokumentárnych filmov CinéDoc-Tbilisi v Gruzínsku. Informoval o tom dnes server filmneweurope.com.

slovakia

left justify in out

Film počas 85 minút predstavuje dvoch odsúdených recidivistov v jednom z najstráženejších väzení na Slovensku. Hodnotia svoju minulosť a pozerajú sa do budúcnosti, kedy vyjdú z väzenia. Čo čaká Zlatka a Mira po odpykaní si dlhoročných trestov? Vonku je celkom iný život, zmenili sa autá, móda, mobilné telefóny aj ženy, oni sú však stále rovnakí. Dokážu začať odznovu, bez podpory chýbajúceho rodinného zázemia či priateľov? A bude to bezpečné pre spoločnosť? Alebo zostanú uväznení v kolobehu opakovanej trestnej činnosti? Na to sa pokúša odpovedať film, ktorý je sociálnou štúdiou sveta väzňov. Sleduje dvoch recidivistov pred prepustením aj ich prvé kroky na slobode.

 

Osobitnú cenu poroty a cenu divákov si odniesol belgicko-izraelský film Twilight of a Life (Súmrak života) režiséra Sylvaina Biegeleisena. V snímke sa 95-ročná žena rozhodne nekapitulovať pred pesimistickými diagnózami lekárov a zostať nažive a aktívna. "Staviam na budúcnosti, nie na minulosti," hovorí pred synovou kamerou. Mottom fascinujúcej snímky je, čo znamená byť živý. Ceny Medzinárodného festivalu dokumentárnych filmov CinéDoc-Tbilisi odovzdali slávnostne víťazom 24. októbra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies