Slovenský film Čiara prekonal už za prvý týždeň stotisícovú hranicu

NETKY.SK • 10 August 2017, 17:34 • 2 min
Slovenský film Čiara prekonal už za prvý týždeň stotisícovú hranicu

BRATISLAVA - Slovenský triler Čiara, ktorý sa do kín dostal 3. augusta, videlo 110.242 platiacich divákov. Stotisícovú hranicu sa filmu z dielne producentky Wandy Adamík Hrycovej a režiséra Petra Bebjaka podarilo prekročiť za prvý týždeň.

slovakia

left justify in out

Snímka zaznamenala rekordnú návštevnosť už po prvom uvádzacom dni, kedy 16.423 platiacich divákov prekonalo doterajšie úvodné dni doposiaľ najúspešnejších slovenských filmov roka Únos i Všetko alebo nič.

 

Podľa slov distribútora, záujem o film zo strany divákov neutícha a veľké i menšie kiná Čiaru stále nasadzujú v rekordných počtoch predstavení. "Priznám sa, že som nečakal, že z toho bude až taký boom, ale veľmi sa z toho tešíme. Naším prvotným cieľom bolo nakrútiť film, ktorý by bol nielen divácky úspešný, ale mal v sebe aj artovú stránku, aby zaujal diváka, ktorý si film pozrie v kine, ale oslovil aj festivaly," hovorí režisér Peter Bebjak.

 

Tvorcom filmovej novinky zámer vyšiel. Čiara sa okrem priaznivých reakcií slovenských divákov teší aj uznaniu na MFF Karlove Vary, kde si film vyslúžil cenu za réžiu.

 

Mimoriadne úspešný štart snímky znamená významný míľnik aj pre slovenský film ako taký: 9. augusta bola prekonaná méta milión ľudí, ktorí videli slovenské filmy počas jedného roka. Producentka Wanda Adamík Hrycová je z dosiahnutého úspechu nadšená, v odhadoch na celkový počet divákov, ktoré môže Čiara dosiahnuť, je však opatrná. "Nerada by som odhadovala konkrétne čísla, všetko, čo sa okolo tohto filmu deje, tu nemá obdobu. Naše ambície sú však, samozrejme, čo najvyššie a budeme radi, keď bude z kina odchádzať čo najviac spokojných divákov," zdôraznila.

 

Na Čiaru sa môžu tešiť aj diváci v Česku. "Otázku, kedy bude film uvedený v ČR, stále riešime s českým distribútorom a usilujeme sa v distribučnom kalendári nájsť čo najvhodnejší dátum. Predbežne to zatiaľ vyzerá na október, presné dátumy oznámime divákom už čoskoro," komentovala producentka vstup filmu do českej kinodistribúcie. Ako prvý titul so slovensko-ukrajinskou koprodukciou bude Čiara uvedená aj v Ukrajine, tiež na jeseň 2017.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona