Slovenský džokej tragicky zahynul vo Francúzsku

NETKY.SK • 30 Január 2017, 17:22 • 2 min
Slovenský džokej tragicky zahynul vo Francúzsku

CAGNES-SUR-MER - Vo veku 40 rokov vo francúzskom Cagnes-sur-Mer za tragických okolností nepriamo spojených s dostihovou prevádzkou zahynul slovenský džokej Dušan Balážik.

slovakia

left justify in out

Incident s fatálnymi následkami sa stal v piatok 13. januára pri transporte koní, jazdec po dvoch týždňoch podľahol ťažkým zraneniam. Rodák z Bánoviec nad Bebravou Dušan Balážik bol vnukom majora Stanislava Rudu, prvého riaditeľa Závodiska Bratislava. Úspechy zbieral najmä na prelome tisícročí napríklad ako partner Tamilay (Cena Arcara, Cena Muscatita), Shlifa (Cena vytrvalcov) či Stormridera (Prípravná cena).

 

Neskôr dlhodobo pôsobil v zahraničí, okrem iného sa stal rakúskym vice-šampiónom 2001 ako jazdec u trénera Emmericha Schweigerta vo Viedni-Freudenau. Mal skúsenosti s turfovým dianím aj v Taliansku, Švajčiarsku, Nemecku či Francúzsku.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies