Slovenský cestovný ruch láme rekordy: Našu krajinu si za svoju dovolenkovú destináciu zvolilo 1,894 milióna cestovateľov

NETKY.SK • 24 August 2015, 13:55 • 2 min
Slovenský cestovný ruch láme rekordy: Našu krajinu si za svoju dovolenkovú destináciu zvolilo 1,894 milióna cestovateľov

BRATISLAVA - Návštevnosť Slovenska vzrástla medziročne za prvých šesť mesiacov tohto roka o takmer 10 %.

slovakia

left justify in out

Našu krajinu si za svoju dovolenkovú destináciu zvolilo 1,894 milióna cestovateľov. Vyplýva to z údajov Štatistického úradu SR, o ktorých informovala Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR).


Zo zahraničia prišlo 734 tisíc návštevníkov, čo je o 10,4 % viac. Domácu dovolenku zvolilo 1,16 milióna Slovákov pri raste o 9,5 %. Zvýšenie si pripísali všetky hlavné krajiny, z ktorých chodí na Slovensko najviac dovolenkárov. Český trh narástol o 9,4 %, poľský o 4,1 %, nemecký rástol dvojciferne o 13,7 %, rakúsky o výrazných viac ako 22 % a maďarský o 12 %.


Podľa SACR je veľmi dobrou správou dvojciferný rast cestovateľov zo západnej Európy, zo Spojeného kráľovstva o 42 %, z Talianska o 17 % a z Francúzska o viac ako 21 %. Z USA prišlo o 23 % viac dovolenkárov, z Austrálie o 29 % a nárast turistov z Číny zaznamenal až 115 %.


Vysoký rast návštevnosti znamená, že prvý polrok položil podľa SACR veľmi dobrý základ pre nový rekord. Za sledované obdobie už prišlo viac cestovateľov aj ako v rekordnom roku 2013. Viac návštevníkov sa prejavilo aj v raste príjmov z cestovného ruchu. Za prvých šesť mesiacov to podľa údajov Národnej banky Slovenska bolo už 924 miliónov eur, čo je o 27 miliónov eur viac ako za rovnaké obdobie minulého roka.


"V rámci reklamného mixu sme využili aj online kampane na vyhľadávačoch Google a YouTube, ktoré odkazovali na portál www.slovakia.travel. Na portál smerujú aj odkazy v reklamných spotoch. Za prvých sedem mesiacov tohto roka ho navštívilo už viac ako 1,2 milióna záujemcov o informácie o dovolenkových možnostiach na Slovensku," informovala generálna riaditeľka SACR Marta Kučerová.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies