Slovenský Červený kríž hľadá záchrancov života, ktorí si zaslúžia medaily

NETKY.SK • 19 Február 2018, 13:14 • 2 min
Slovenský Červený kríž hľadá záchrancov života, ktorí si zaslúžia medaily

BRATISLAVA – Medaily Za záchranu života bude Slovenský Červený kríž (SČK) opätovne udeľovať aj v tomto roku. Vyzýva preto verejnosť na nominovanie ľudí, ktorí sa v uplynulom roku podieľali na záchrane iného človeka, uvádza sa v tlačovej správe, ktorú agentúre SITA poslala Silvia Kostelná.

slovakia

left justify in out

„Život máme len jeden. Medzi nami sú ľudia, ktorí neváhajú riskovať ten svoj, aby pomohli inému. Ak poznáte niekoho vo svojom okolí, kto zachránil iného človeka, prípadne pomohol pri jeho záchrane, dajte nám o ňom vedieť,“ dodáva v správe Zuzana Rosiarová Kesegová, generálna sekretárka SČK.

Vyplnený formulár Návrh na udelenie vyznamenania Medaila Slovenského Červeného kríža za záchranu života možno zaslať e-mailom na redcross@redcross.sk, prípadne poštou na adresu Slovenský Červený kríž, Grösslingová 24, 814 46 Bratislava. Slávnostné udeľovanie Medaily Slovenského Červeného kríža Za záchranu života sa uskutoční 9. mája v Bratislave v Primaciálnom paláci pri príležitosti Svetového dňa Červeného kríža a Červeného polmesiaca. Zúčastnia sa na ňom aj významní predstavitelia politického a kultúrneho života, súčasťou slávnosti je audiencia u prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku.

Medaily odovzdáva Červený kríž pravidelne už od roku 2000, doteraz rozdal 56 medailí. V minulom roku bola ocenena Katarína Ozimyová za záchranu života svojho otca, ktorý dostal náhlu zástavu srdca. Podľa telefonických pokynov operátorky ho resuscitovala približne sedem minút až do príchodu záchranárov, ktorí otca prebrali a začali s profesionálnym oživovaním. Ďalšími ocenenými boli Jakub Medveď a Martin Ďurica, ktorí pomohli zranenému šoférovi auta pri zrážke s vlakom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies