Slovenský Bolt vybojoval na SH veteránov tretie zlato

NETKY.SK • 11 August 2013, 12:14 • 2 min
Slovenský Bolt vybojoval na SH veteránov tretie zlato

TURÍN - Šesťdesiatšesťročný Vladimír Výbošťok triumfoval v Turíne aj v šprinte na 200 metrov

slovakia

left justify in out

Atletická časť Svetových hier veteránov v Turíne má svojho fenoména - Bolta veterána. Stal sa ním v kategórii M65 Banskobystričan Vladimír Výbošťok. Po víťazstvách v behu na 100 metrov a v skoku do diaľky získal v sobotu pre Slovensko už tretie zlato - tentoraz v šprinte na 200 metrov.

Do sobotňajšieho finále na 200 metrov postúpil 66-ročný Výbošťok s druhým najlepším časom 27,66 sekundy za Francúzom Danielom Debbonairom (27,59.) a pred svojím najväčším súperom zo stovky Američanom Kentonom Brownom (27,70). Finále dvojstovky sa bežalo v príjemnom počasí, Výbošťok ho vyhral za 26,84 s v miernom protivetre 0,8 m/s. Druhý skončil Francúz Debbonaire o 14 stotín sekundy za Slovákom a tretí dobehol Američan Brown (27,31). 

"Som šťastný, že sa mi podarilo doplniť zbierku zlatých medailí o tretiu aj na 200 metrov a bežať v dobrom čase 26,84 s protivetrom. Chcel som dosiahnuť čas pod 27 sekúnd, čo sa mi aj podarilo. Zdolal som aj Američana Browna, takže som rád, lebo bol naozaj dobrý a to hlavne na stovke, kde som len o stotinu vyhral a rozhodoval fotofiniš. Dúfam, že som svojimi výkonmi na Svetových hrách potešil priaznivcov atletiky na Slovensku i doma v Banskej Bystrici,“ uviedol pre agentúru SITA Vladimír Výbosťok po finále dvojstovky v Turíne.

Vladimír Výbošťok je v súčasnosti držiteľom svetového rekordu seniorov nad 65 rokov na stovke časom 12,37 sekundy. V prepočte podľa svetových atletických tabuliek zohľadňujúcich vek šprintéra je to čas na úrovni svetového rekordu Usaina Bolta (9,58).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona