Slovenský Bolt napokon pocestuje na MS veteránov

NETKY.SK • 3 Október 2013, 13:08 • 2 min
Slovenský Bolt napokon pocestuje na MS veteránov

BANSKÁ BYSTRICA - Najúspešnejší slovenský veterán Vladimír Výbošťok bude reprezentovať Slovensko na blížiacich sa majstrovstvách sveta v atletike veteránov.

slovakia

left justify in out

Jeho účasť bola pre nedostatok finančných prostriedkov dlho ohrozená. Do brazílskeho Porto Alegre napokon svetový rekordér v kategórii M65 v behu na 100 metrov pocestuje, pretože na dopravu prispel 66-ročnému atlétovi predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Vladimír Maňka.

"Bola by veľká škoda, ak by Slovensko nemalo na takomto významnom podujatí zastúpenie v osobe majstra sveta. Uvedomujem si súčasnú situáciu v krajine a viem, že by Vladimír Výbošťok nemal za čo vycestovať do ďalekej Brazílie. Preto som sa rozhodol prispieť mu na dopravu i pobyt sumou 1600 eur. Viem, že do bojov v behoch na stovke i dvojstovke položí srdce a držím mu palce, aby získal pre Slovensko cenný kov,“ uviedol na štvrtkovom brífingu v Banskej Bystrici župan Maňka. 

Svetovému rekordérovi spod Urpína prispel sumou tristo eur aj primátor mesta Peter Gogola, tréningové podmienky mu poskytli zdarma vo Vojenskom športovom centre Dukla Banská Bystrica. Oba finančné dary síce nepokryjú celkové náklady účasti Vladimíra Výbošťoka na atletickom šampionáte veteránov v Brazílii, avšak mu umožňujú zúčastniť sa tam a reprezentovať Slovensko. "Som rád, že trinásteho októbra môžem odletieť do Porto Alegre a zabojovať tam nasledujúci týždeň o titul majstra sveta. Bude tam značná konkurencia 42 pretekárov. Silní sú najmä Američania, jeden z nich dosahuje údajne časy na úrovni môjho svetového rekordu. Zadarmo mu však prvenstvo nedám. Verím, že získam medailu, hoci ma tento rok prenasledovali rôzne zranenia. Mám dostatok sily, ale nedokážem to pretaviť do lepšej rýchlosti. Formu som sa snažil ladiť na tento vrchol sezóny, hoci časy na úrovni môjho vlaňajšieho svetového rekordu 12,37s nedosahujem,“ uviedol pre SITA 66-ročný Výbošťok. 

Slovenský Bolt bude štartovať v Porto Alegre nielen v behu na 100 ale i 200 metrov. Trúfa si nastúpiť aj v disciplíne skok do diaľky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies