Slovenský Bale - Hamšík ?

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 13:52 • 2 min
Slovenský Bale - Hamšík ?

CARDIFF - "Kto je Marek Hamšík? Spoznajte slovenského Garetha Bala, ktorý môže narobiť futbalistom Walesu veľké problémy na Euro 2016," nabáda svojich čitateľov Wales Online. Pred sobotňajším vzájomným duelom oboch krajín v otváracom dueli B-skupiny na majstrovstvách Európy vo Francúzsku si spomenutý web vzal na mušku 28-ročného záložníka talianskeho SSC Neapol.

slovakia

left justify in out

"Najlepší strelec Slovenska v kvalifikácii, piaty najlepší kanonier Neapola v dejinách klubu a tretí v histórii slovenskej reprezentácie. Pozoruhodné berúc do úvahy, že nehrá na poste útočníka," pripomína Wales Online a podotýka, že jedným z dôvodov jeho obrody v reprezentácii je pozícia stredného ofenzívneho záložníka v systéme 4-2-3-1, kde mu tréner Ján Kozák doprial voľnosť.

Ani Hamšík, tak isto ako najväčšia waleská hviezda Gareth Bale, nenosí na rukáve kapitánsku pásku. "Tá slovenská patrí Martinovi Škrtelovi, ale Hamšíkov hráčsky profil a schopnosť vyrovnať sa s tlakom z neho robia osobnosť, ktorú spoluhráči prirodzene obdivujú," píše Wales Online a dodáva: "Stojí za zmienku, že Pavel Nedvěd ho opísal ako svojho nástupcu. Takže kreatívny špílmacher v tradičnom ponímaní, ale aj neúnavný bežec."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies