Slovensku potvrdil účasť na MS 2019 ďalší hráč z NHL

NETKY.SK • 22 Apríl 2019, 11:56 • 2 min
Slovensku potvrdil účasť na MS 2019 ďalší hráč z NHL

BRATISLAVA - Do kádra slovenskej hokejovej reprezentácie pribudne útočník Marko Daňo. Informoval o tom generálny manažér Miroslav Šatan. K národnému tímu sa pridá až na budúci týždeň po prípravných zápasoch s Českom.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný Daňo strávil prevažnú časť tejto sezóny v AHL v drese Manitoby Moose po tom, ako nepostúpili do play off farmárskej súťaže ho povolali do tímu Winnipeg Jets. Ten však z prvého kola vyraďovacej časti NHL nepostúpil.

 

 

V roku 2013 ho draftoval v prvom kole z celkového 27. miesta klub NHL – Columbus Blue Jackets. Sezónu 2013/2014 začal v Slovane, no po 41 odohraných zápasoch podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s Columbusom Blue Jackets a sezónu dohral na farme v Springfielde Falcons. Pred sezónou 2015/2016 bol vymenený do Chicaga Blackhawks, kde sa stal spoluhráčom krajana Mariána Hossu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

When i heard from jarmo i got traded to chicago i was shocked but after while i became happy and excited for that , cause i got traded to one of the best teams in the league. Its a big honor and challange for me to be a valuable player in Blackhawks organization with players like Marian Hossa. I'd like to say thanks to Columbus for oportunity they gave me in my first Nhl season it was a great experience and i was enjoying every moment in this organization. Dnes som zazil prvu vymenu medzi klubmi na svojej kozi , v prvom momente som bol velmi zaskoceny ale s odstupom casu sa velmi tesim ze idem do najlepsieho klubu v nhl ,je to velka pocta a zaroven obrovska vyzva presadit sa v time ako je Chicago po boku Mariana Hossu . Chcel by som podakovat organizacii Columbusu za vsetku doveru ktoru mi dali v minulej sezone ,bola to uzasna skola a skusenost pre mna odohrat v prvej sezone take mnozstvo zapasov ako som odohral.

Príspevok, ktorý zdieľa Marko Daňo (@danomarko),

 

V tréningovom kempe Blackhawks sa ale nepresadil. Vo februári 2016 bol z Chicaga vymenený za Andrewa Ladda, Matta Frasera a obrancu Jaya Harrisona do tímu Winnipeg Jets. "Avs" ho získali z Winnipegu ešte v októbri minulého roku. Daňo preto začal tento ročník v Colorade Avalanche, odohral zaň iba osem zápasov bez bodového zápisu. Po príchode do Manitoby nastúpil na 51 duelov s bilanciou dvanásť gólov a osemnásť asistencií.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies