Slovenskú poštu po odchode Druckera povedie Róbert Gálik

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 18:15 • 2 min
Slovenskú poštu po odchode Druckera povedie Róbert Gálik

BRATISLAVA - Slovenskú poštu, a.s. po odchode bývalého generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva Tomáša Druckera vedie doterajší podpredseda predstavenstva a riaditeľ úseku prevádzky Róbert Gálik.

slovakia

left justify in out

Pre agentúru SITA to potvrdila Slovenská pošta s tým, že Drucker sa vzdal funkcií generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva k 23. marcu. Stal sa totiž ministrom zdravotníctva v novej koaličnej vláde ako nominant Smeru-SD. Doterajší člen predstavenstva a riaditeľ úseku služieb Slovenskej pošty Jozef Ráž je od štvrtka vedúcim služobného úradu na ministerstve zdravotníctva.


Gálik pôsobí v Slovenskej pošte od októbra 2012, keď sa stal podpredsedom predstavenstva. Absolvoval Fakultu manažmentu a marketingu Žilinskej univerzity v rokoch 1988 - 1993 a The Open University v Londýne v rokoch 1998 - 2002. Pred príchodom do Slovenskej pošty bol v rôznych súkromných bankách a firmách.


Novou podpredsedníčkou predstavenstva Slovenskej pošty je podľa Obchodného registra SR od 24. marca Ivana Piňosová, riaditeľka úseku generálneho riaditeľa a financií. Novými členmi predstavenstva spoločnosti sú Peter Marciš a Peter Kapusta, ktorí nahradili Jozefa Ráža a Petra Blaškovitša.


Predošlá hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová zastáva tento post po novom už na ministerstve zdravotníctva. Novou hovorkyňou Slovenskej pošty sa stala Iveta Dorčáková, bývalá hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja.


Slovenská pošta vznikla 1. januára 1993 a na akciovú spoločnosť so 100-percentnou účasťou štátu sa pretransformovala 1. októbra 2004. Spoločnosť má základné imanie 214,3 mil. eur, jej akcie spravuje Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť zamestnávala koncom minulého roka 13 570 pracovníkov v prepočítanom počte na plný pracovný úväzok.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies