Slovenskú poštu čaká nápor zákazníkov

NETKY.SK • 13 December 2021, 14:12 • 2 min
Slovenskú poštu čaká nápor zákazníkov

BRATISLAVA - Slovenská pošta bude od 16. do 23. decembra vyplácať štátne sociálne dávky obyvateľom do vlastných rúk, a to v pobočkách pošty alebo priamo na adresu.

slovakia

left justify in out

Od 13. do 18. decembra vrcholí predvianočná prevádzka poštovej siete, kedy sa očakáva najväčší nápor zákazníkov. Slovenská pošta v tom čase vyplatí takmer 220 000 sociálnych dávok. "Klienti si ich môžu vyzdvihnúť v pobočkách pošty kedykoľvek počas týždňa v čase otváracích hodín, nie je teda nevyhnutné prísť okamžite v prvý deň výplaty sociálnych dávok," uviedla hovorkyňa pošty Iveta Dorčáková.

 

img

 

Pošta vyzýva poberateľov dávok a zákazníkov na dôsledné dodržiavanie bezpečnostných a hygienických nariadení. Na dodržiavanie bezpečnostných opatrení budú dohliadať zamestnanci pošty v spolupráci so zamestnancami bezpečnosti a polície.

 

img

 

V pobočkách Slovenskej pošty naďalej platia už zavedené protipandemické opatrenia na minimalizovanie rizika šírenia nákazy COVID-19.

V priestoroch pobočiek je počet zákazníkov regulovaný, v pobočke sa tak môže aktuálne nachádzať jeden zákazník na 25 metrov štvorcových. Zároveň musia byť dodržiavané dvojmetrové vzájomné rozostupy, čo platí aj pre zákazníkov čakajúcich pred pobočkou. Do priestorov pobočky môžu vstúpiť iba tí zákazníci, ktorí budú mať riadne nasadený respirátor, s výnimkou zákazníkov podľa príslušnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. K dispozícii je aj dezinfekcia rúk. Pošta tiež odporúča priniesť si vlastné pero a pri úhrade platieb uprednostniť platobnú kartu.

 

Možno vás zaujme: Dokedy budú platiť covid passy? Niektoré krajiny už pristúpili k zmenám



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona