Slovenskú enklávu v Plzni rozšíril Chrien

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 12:39 • 2 min
Slovenskú enklávu v Plzni rozšíril Chrien

PLZEŇ - Kariéra slovenského futbalového reprezentanta do 21 rokov Martina Chriena, ktorý doteraz pôsobil v corgoňligovej Banskej Bystrici, bude pokračovať v tíme českého vicemajstra FC Viktoria Plzeň. Ako informuje oficiálna internetová stránka jeho nového klubu, perspektívny stredopoliar podpísal zmluvu na štyri roky.

slovakia

left justify in out

"Som veľmi rád, že môj prvý prestup je spojený s Plzňou, lebo tunajšie tréningové prostredie je fantastické a štadión veľmi pôsobivý. Viktoria je klub európskej úrovne a u nás je populárny aj preto, že v jeho drese nastupuje niekoľko slovenských hráčov. Tento prestup je pre mňa dôležitým krokom v kariére," uviedol po podpise kontraktu 18-ročný záložník (nar. 8. septembra 1995), ktorý v tomto ročníku Corgoň ligy nastrieľal v drese Dukly štyri góly. 

 

Pre "Viktorku" je Chrien veľkým prísľubom do budúcnosti. "Patrí medzi hráčov, ktorých sme dlhodobo sledovali a teraz nadišiel čas, keď sa môže výkonnostne posunúť. Zaujal nás nielen na ihrisku, ale aj príkladným správaním mimo futbalového štadióna. V letnej príprave dostane šancu v prvom tíme a pevne verím, že uplatní skúsenosti načerpané v najvyššej slovenskej súťaži aj mládežníckej reprezentácii," poznamenal generálny manažér Adolf Šádek. 

 

V západočeskom klube sa Chrien stretne nielen s kolegom z reprezentácie do 21 rokov Patrikom Hrošovským, ale aj s ďalšími krajanmi:  Matúšom Kozáčikom, Mariánom Čišovským, Michalom Ďurišom a Marekom Bakošom. V prípade posledne menovaného Slováka však nie je vylúčené, že po tejto sezóne opustí klub. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies