Slovensku dnes opäť hrozia tropické horúčavy: Najteplejšie bude v Trnavskom a Nitrianskom kraji

NETKY.SK • 10 August 2017, 08:50 • 2 min
Slovensku dnes opäť hrozia tropické horúčavy: Najteplejšie bude v Trnavskom a Nitrianskom kraji

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre väčšinu Slovenska výstrahy od prvého po najvyšší tretí stupeň.

slovakia

left justify in out

Najteplejšie má byť v Trnavskom a Nitrianskom kraji, kde môže teplota vystúpiť až na 38 stupňov Celzia. V Bratislavskom, Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom a Prešovskom kraji sa má najvyššie teplota pohybovať od 35 do 37 stupňov Celzia.

 

Žilinský kraj má najnižšiu výstrahu, ale aj tam bude horúco. Najvyššia teplota by mala byť od 33 do 34 stupňov Celzia. V horských oblastiach severného Slovenska by až tak horúco nemalo byť, SHMÚ pre ne nevydal výstrahu.

 

img

 

Horúčavy predstavujú záťaž pre každý organizmus. Viac sú ohrozené ženy, kolabujú častejšie ako muži. Takisto treba dávať pozor na deti a seniorov. Počas horúčav treba dodržiavať pitný režim. Dospelý človek by mal počas dňa vypiť najmenej tri litre vody, a to v menších dávkach, radí Úrad verejného zdravotníctva.

 

Vysoké teploty sú záťažou aj pre vtáctvo v mestách. Operencom možno pomôcť jednoducho, na okenný parapet či záhradku stačí dať nízku misku s vodou, napríklad z kvetináča.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies