Slovensko zaznamenalo pokles dodávok z Ruska

NETKY.SK • 10 September 2014, 19:20 • 2 min
Slovensko zaznamenalo pokles dodávok z Ruska

BRATISLAVA - Po tom, čo pokles dodávok zemného plynu z Ruska zaznamenalo Poľsko, hlási podobný problém aj Slovensko.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol pre agentúru SITA hovorca Slovenského plynárenského priemyslu (SPP) Peter Bednár, v súčasnosti ide iba o mierny pokles dodávok plynu na úrovni približne 10 %. "Dodávky pre všetkých zákazníkov SPP sú napriek tomu v plnej miere zabezpečené. SPP má nadštandardné zásoby plynu v podzemných zásobníkoch a je pripravený garantovať kontinuálne dodávky plynu všetkým svojim zákazníkom,” dodal Bednár. Slovenskí plynári nechceli špekulovať o dôvodoch poklesu v dodávkach plynu z Ruska cez Ukrajinu. 

 

Poľsko potvrdilo, že dodávky plynu, ktorý dostáva z Ruska, od začiatku tohto týždňa klesli prinajmenšom o 20 %. Ruská tlačová agentúra predtým citovala vyjadrenie ukrajinskej plynárenskej prepravnej firmy Ukrtransgaz, podľa ktorej Gazprom obmedzil tok plynu do Poľska, aby narušil reverzný tok z Poľska na Ukrajinu. Gazprom správu hneď nekomentoval a poľská plynárenská spoločnosť PGNiG uviedla, že sa snaží zistiť, prečo sa objem dodávok znížil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona