Slovensko zatiaľ nesplnilo ciele v oblasti predchádzania vzniku odpadu

NETKY.SK • 13 December 2017, 8:38 • 2 min
Slovensko zatiaľ nesplnilo ciele v oblasti predchádzania vzniku odpadu

BRATISLAVA - Na Slovensku vzniká ročne približne 10 miliónov ton odpadov. Toto množstvo sa v posledných rokoch neznížilo, preto treba podľa Ministerstva životného prostredia posúdiť, či boli prijaté správne opatrenia.

slovakia

left justify in out

Slovensko zatiaľ nesplnilo ciele v oblasti predchádzania vzniku odpadu. Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR to konštatuje v materiáli Vyhodnotenie plnenia cieľov Programu predchádzania vzniku odpadu Slovenskej republiky na roky 2014 – 2018, ktorý je na programe aktuálneho rokovania kabinetu.

 

MŽP tvrdí, že hlavných príčin nesplnenia cieľov je niekoľko. Jednou z nich je relatívne krátke obdobie piatich rokov, počas ktorého nie je možné uskutočniť takú závažnú zmenu v ponímaní a hierarchii odpadového hospodárstva. Okrem toho prioritou MŽP v tomto období bola príprava nového zákona o odpadoch, ako aj predsedníctvo Slovenska v Európskej únii.

 

Envirorezort tiež konštatuje, že na Slovensku je vybudovaný silný recyklačný priemysel, ktorý potrebuje dostatočné množstvo odpadu, aby si zachoval efektivitu, preto nemá záujem predchádzať vzniku odpadov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona