Slovensko zatiaľ nepovolí dovoz českého tvrdého alkoholu

NETKY.SK • 2 Október 2012, 11:51 • 2 min
Slovensko zatiaľ nepovolí dovoz českého tvrdého alkoholu

Slovensko zatiaľ nepovolí dovoz českého tvrdého alkoholu - Politika Slovensko zatiaľ nepovolí dovoz českého tvrdého alkoholu na Slovensko. Taký je záver dnešného stretnutia medzirezortnej komisie.

slovakia

left justify in out

img

Slovensko zatiaľ nepovolí dovoz českého tvrdého alkoholu na Slovensko. Taký je záver dnešného stretnutia medzirezortnej komisie. Kedy by sa dovoz českého alkoholu mohol opäť povoliť, nie je zatiaľ jasné, ako priblížil minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek, neprijal sa žiadny konkrétny termín. Avizoval však viaceré opatrenia, ktoré by mali zabrániť prípadným otravám metanolom do budúcnosti.

Stanovisko ministerstva zdravotníctva na dnešnom stretnutí medzirezortnej komisie bolo podľa šéfky rezortu Zuzany Zvolenskej jednoznačné, pričom situáciu v Českej republike označila naďalej za kritickú. Poukázala tiež na pribúdajúce prípady otráv metanolom. "Varovné signály hovoria, že musíme byť obozretní," poukázal Jahnátek.

Slovensko v reakcii na problémy s otravami metylalkoholom zakázalo dovoz viac ako 20-percentného alkoholu vyrobeného v Českej republike 18. septembra. Metylalkohol si v Česku vyžiadal doteraz 27 ľudských životov a ďalšie desiatky otrávených. V Českej republike preto platil zákaz predaja nápojov s obsahom nad 20 percent alkoholu, ktorý minulý týždeň zrušili.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies