Slovensko zasiahla veterná smršť, v Košiciach museli uzatvoriť fanzónu

NETKY.SK • 13 Máj 2019, 14:23 • 2 min
Slovensko zasiahla veterná smršť, v Košiciach museli uzatvoriť fanzónu

KOŠICE/BRATISLAVA - Takéto počasie v máji čakal málokto. Organizátori majstrovstiev sveta 2019 v Košiciach oznámili v pondelok predpoludním, že museli pre silný vietor uzavrieť oficiálnu fanzónu. Informácia sa však v meste šírila pomaly a necelú hodinu pred pôvodne plánovaným otvorením (14.00 h) o nej nevedeli dokonca ani mestskí policajti, ktorí pred košickým Kulturparkom hliadkovali.

slovakia

left justify in out

Podobne to bolo aj s viacerými dobrovoľníkmi, ktorí pracujú v jednotlivých stánkoch. Až po príchode na miesto sa dozvedeli, že v pondelok majú neplánované voľno. Okolo oploteného priestoru sa pohybovalo aj zopár fínskych fanúšikov, keď ich organizátori oboznámili so situáciou, presunuli sa pred Steel Arénu, no ani tam nepochodili, keďže dve a pol hodiny pred úvodným zápasom, boli zavreté všetky stánky.

 

img

 

"Suomi" si však nenechali pokaziť náladu uzavretím fanzóny ani počasím a zamierili späť do mesta do barov, kde čakali na zápas proti USA (16.15 h).Uzavretie fanzóny spôsobil silný vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na pondelok výstrahu prvého stupňa pre celé Slovensko. Podľa stanoviska SHMÚ môže vietor spôsobiť škody menšieho rozsahu a predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

 

"Bezpečnosť fanúšikov je u nás na prvom mieste. Vzhľadom na riziká, ktoré kvôli silnému vetru hrozia, sme sa rozhodli, že brány fanzóny v Košiciach dnes ostanú zatvorené," povedal riaditeľ pre partnerstvá a špeciálne projekty 2019 IIHF MS Lukáš Donoval. V utorok 14. mája by mala byť fanzóna opäť otvorené od 14.00 h.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies