Slovensko zaplatí za predsedníctvo v Rade EÚ najmenej zo štátov V4

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 13:50 • 2 min
Slovensko zaplatí za predsedníctvo v Rade EÚ najmenej zo štátov V4

BRATISLAVA - Náklady na slovenské predsedníctvo v Rade EÚ nepresiahnu 70 miliónov eur, čo je najmenej spomedzi štátov Vyšehradskej štvorky. Česi vynaložili dvakrát toľko a Poliaci o 50 miliónov eur viac. TASR o tom informoval hovorca rezortu diplomacie Peter Stano.

slovakia

left justify in out

"V roku 2014 sa z rozpočtu na predsedníctvo vyčerpalo 1,8 milióna eur, v roku 2015 to bolo 9 miliónov eur. V roku 2016 bolo k dátumu 23. júna 2016 v položke pre naše ministerstvo zatiaľ vyčerpaných 7,5 milióna eur. Väčšina finančných prostriedkov z rozpočtu bude čerpaná po realizácii podujatí v druhom polroku 2016,“ dodal.

 

Ministerstvo v rámci finišovania príprav na nadchádzajúce šesťmesačné obdobie spustilo webovú stránku predsedníctva symbolicky na Deň Európy (9.5.). Na bratislavskom autosalóne boli predstavené sponzorské automobily, ktoré budú prevážať delegácie počas podujatí – sú nimi Peugeot Traveller a Citroën Spacetourer. V rámci kultúrnej prezentácie sa uskutočnila výstava zo série "Did you know? This is Slovakia" v nemeckom Regensburgu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona