Slovensko vyhralo: Na stole je údajne nový návrh prerozdelenia utečencov, žiadne povinné kvóty

NETKY.SK • 21 September 2015, 17:56 • 2 min
Slovensko vyhralo: Na stole je údajne nový návrh prerozdelenia utečencov, žiadne povinné kvóty

WASHINGTON – Vyzerá to tak, že tlak niektorých členov únie prinútil Európsky parlament stiahnuť povinné kvóty prerozdelenia utečencov. Podľa Duncana Robinsona z amerického denníka Financial Times sa s nimi nepočíta v aktuálnom návrhu dohody, ktorý má byť predostretý počas rokovania ministrov vnútra EÚ.

slovakia

left justify in out

Podľa tohto návrhu by si stanovili jednotlivé štáty počty migrantov sami. Ido o víťazstvo štátov V4, ktoré vehementne protestovali proti povinným kvótam.

 

Luxembursko sa však podľa Financial Times pokúša, čo najskôr sprostredkovať dohodu, ktorá by mala utečeneckú krízu vyriešiť. Dnes sa má šéf luxemburskej diplomacie stretnúť s ministrami zahraničným vecí V4.

 

Ak tento návrh na „dobrovoľné“ prerozdelenie utečencov prejde, bude podľa Robinsona veľmi zložité vyriešiť utečeneckú krízu, ktorá trápi starý kontinent.

 

Zajtrajší summit ministrov vnútra EÚ bude predchádzať mimoriadnemu summitu k migrácii, ktorý sa bude konať v stredu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies