Slovensko víta rezolúciu OSN pre zničenie chemických zbraní v Sýrii

NETKY.SK • 1 Október 2013, 07:09 • 2 min
Slovensko víta rezolúciu OSN pre zničenie chemických zbraní v Sýrii

BRATISLAVA - Slovenská republika víta jednomyseľné prijatie rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, ktorú rada prijala 27. septembra a definuje rámec pre čo najrýchlejšie zničenie chemických zbraní na území Sýrie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informoval Tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZV). "Slovenská republika vníma prijatie rezolúcie ako jasné odhodlanie medzinárodného spoločenstva urobiť všetko preto, aby sa v budúcnosti neopakovali útoky chemickými zbraňami proti civilnému obyvateľstvu a ako príspevok k zabráneniu proliferácii zbraní hromadného ničenia vo svete," uviedol tlačový odbor MZV.

Rezort zahraničných vecí tiež pripomína, že Slovenská republika neustále zdôrazňovala potrebu riešenia situácie v Sýrii na pôde OSN. Prijatá rezolúcia stanovuje rámec pre rýchlu a preukázateľnú likvidáciu sýrskych chemických zbraní. "Slovenská republika preto vyzýva Sýriu, aby splnila všetky svoje záväzky, ktoré jej vyplývajú z pristúpenia k Dohovoru o zákaze chemických zbraní. Pripomíname, že rezolúcia 2118 jasne definuje odhodlanie Bezpečnostnej rady OSN prijať potrebné opatrenia v zmysle Kapitoly VII Charty OSN v prípade neplnenia týchto záväzkov," uviedol tlačový odbor MZV.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona