Slovensko v Šanghaji prezentuje tranzitné možnosti v rámci hodvábnej cesty

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 15:39 • 2 min
Slovensko v Šanghaji prezentuje tranzitné možnosti v rámci hodvábnej cesty

BRATISLAVA - Slovensko prezentuje na výstave Intermodal Asia 2017 v Šanghaji tranzitné možnosti v rámci novej hodvábnej cesty z Ázie do Európy. Obchodnú misiu vedie podľa hovorkyne rezortu dopravy Karolíny Duckej pracovná skupina pri ministerstve dopravy k napĺňaniu Memoranda o porozumení Slovenskej republiky - Čínskej ľudovej republiky pre podporu hodvábnej cesty.

slovakia

left justify in out

"Je to výborná príležitosť, aby sme sa predstavili ako dôveryhodný obchodný partner v srdci Európy. Slovensko ponúka svoj obchodný potenciál relevantným čínskym spoločnostiam, ktoré organizujú dopravu z Ázie do Európy," priblížil predseda pracovnej skupiny Peter Hrapko.

 

Možnosti spolupráce sa podľa rezortu dopravy otvárajú najmä v oblasti železničnej dopravy z Číny do Európy, cez Rusko, Ukrajinu a na Slovensko. "Počet čínsko-európskych medzinárodných vlakov ročne narastá o viac ako 100 %. Slovensko má záujem participovať na ich preprave cez svoje územie," priblížila Ducká.

 

Spoločné rokovania slovenských zástupcov s desiatkami čínskych spoločností sú podľa jej slov naplánované na niekoľko dní, počas trvania výstavy a konferencie v Šanghaji v dňoch 20. až 23. marca. Hovoriť budú o využití kontajnerovej dopravy, slovenských prekladiskových termináloch na východe krajiny a v pláne sú aj rokovania so Slovenskou poštou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies