Slovensko v príprave hokejových talentov zaspalo, pomôže trenčianska vízia?

NETKY.SK • 4 Jún 2018, 14:42 • 2 min
Slovensko v príprave hokejových talentov zaspalo, pomôže trenčianska vízia?

TRENČÍN - V Trenčíne vybudujú regionálnu stredoškolskú akadémiu i nový zimný štadión. Ide o pilotný projekt Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) s podporou tamojšieho samosprávneho kraja.

slovakia

left justify in out

 Autorom myšlienky otvoriť hokejovú akadémiu, ktorá bude fungovať v rámci športového gymnázia je je aj niekdajší reprezentačný obranca Richard Pavlikovský. "Je to strategický zásadná vec pre SZĽH i pre slovenský hokej. Potrebujeme postaviť nový mládežnícky systém. Ak chceme držať krok zo svetom, musíme sa k tomu postaviť trošku inak a zmeniť pravidlá hry smerom k hokeju," uviedol v rozhovore Pavlikovský.

Do dvoch rokov by mali vybudovať novú halu, ktorú zafinancuje trenčianska župa. V Trenčíne tak chcú nadviazať na predchádzajúce generácie hokejistov. Niektorí z nich absolvovali už spomenuté gymnázium.

 

"Najznámejší, ktorí prešli našimi bránami, sú asi Andrej Sekera, Mário Bližňák či Peter Čerešňák," uviedol tamojší riaditeľ Jozef Pšenka. "Chceme tam utvoriť kvalitné tréningové zázemie a zobrať naozaj tých najlepších hokejistov zo základných škôl," dodal predseda TSK Jaroslav Baška. SZĽH má koncept hokejových akadémií pripravený aj pre ostatné kraje a plánuje ich otvárať postupne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies