Slovensko v Abú Zabí nastúpi proti Ugande v oficiálnom dueli, proti Švédsku nie

NETKY.SK • 20 December 2016, 17:34 • 2 min
Slovensko v Abú Zabí nastúpi proti Ugande v oficiálnom dueli, proti Švédsku nie

BRATISLAVA - Slovenská futbalová reprezentácia odohrá počas blížiaceho sa pobytu v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch (3. - 12. januára 2017) jeden oficiálny a jeden neoficiálny medzištátny prípravný zápas. Oficiálnym duelom bude ten proti Ugande (8. 1. o 16.30 h SEČ), neoficiálnym v súlade s avízom súboj so Švédskom (12. 1. o 13.45 h SEČ). Informuje o tom web Slovenského futbalového zväzu (SFZ) s odvolaním sa na komunikáciu s Medzinárodnou futbalovou federáciou (FIFA).

slovakia

left justify in out

"Na FIFA sme poslali žiadosť o autorizáciu zápasu - ako v prípade duelu s Ugandou, tak so Švédskom. FIFA oba schválila, čím sa naplnila jedna administratívna časť organizácie zápasu," povedal riaditeľ medzinárodného oddelenia SFZ Peter Palenčík a doplnil:

 

"Prvý duel proti africkému súperovi bude oficiálny. Uganda zahrnula tento súboj do svojej prípravy na Africký pohár národov, bude hrať s A-mužstvom. Znamená to, že výsledok sa bude započítavať do renkingu FIFA." Hráči, ktorý nastúpia v tomto stretnutí, si pripíšu oficiálny štart za národné mužstvo, referuje web SFZ. Stretnutie so Švédskom bude mať podľa Palenčíkových slov iný charakter: "Od začiatku rokovaní obe strany uvažovali o súboji ligových výberov, takže také zaradenie toto stretnutie bude mať. Pôjde o neoficiálny zápas výberov líg."

V SAE sa predstaví výber SR zložený predovšetkým z hráčov slovenskej Fortuna ligy, poľskej Ekstraklasy a najvyššej českej súťaže. Jediný nominovaný hráč, ktorý nepôsobí v týchto troch krajinách, je útočník nórskeho Lilleströmu Tomáš Malec.

Zraz nominovaných naplánovali na pondelok 2. januára, v Senci sa uskutoční aj jedna tréningová jednotka. V utorok 3. 1. sa výprava - rozdelená na dve skupiny - presunie do SAE. V emirátoch absolvujú Slováci okrem dvoch zápasov aj jedenásť tréningov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona