Slovensko uznáva nový nezávislý štát - Juhosudánskau republiku

NETKY.SK • 11 Júl 2011, 11:00 • 2 min
Slovensko uznáva nový nezávislý štát - Juhosudánskau republiku

Slovensko uznáva nový nezávislý štát - Juhosudánskau republiku

slovakia

left justify in out

img

V meste Džuba (Juba) dnes slávnostne vyhlásili nový nezávislý africký štát – Juhosudánsku republiku. Ministerstvo zahraničných vecí Slovenskej republiky (MZV SR) víta vyhlásenie nezávislosti Juhosudánskej republiky.
      V tejto súvislosti oznamuje, že Slovenská republika uznáva Juhosudánsku republiku a je pripravená nadviazať s novovzniknutým štátom diplomatické styky.
      Cesta k tomuto historickému dňu bola dlhá, zložitá a vyžiadala si množstvo obetí. Jej vyvrcholením bolo podpísanie Komplexnej mierovej dohody v roku 2005 a uskutočnenie referenda v januári tohto roka, keď väčšina obyvateľov Južného Sudánu hlasovala za osamostatnenie a nezávislosť.
      Slovenská republika sa dlhodobo angažuje v Južnom Sudáne a vo svojej pomoci bude naďalej pokračovať, aby sa Juhosudánska republika stala bezpečným, moderným a prosperujúcim štátom, ktorý naplní očakávania a potreby svojho ľudu.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies