Slovensko uzatvorilo bilaterálnu dohodu s NHL

NETKY.SK • 8 Júl 2010, 11:44 • 2 min
Slovensko uzatvorilo bilaterálnu dohodu s NHL

Slovensko uzatvorilo bilaterálnu dohodu s NHL - Hokej Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) a Národná hokejová liga (NHL) podpísali Dohodu o prestupe slovenských hráčov do NHL. Slovensko sa tak po Švédsku, Fínsku a Nemecku stalo štvrtou európskou krajinou

slovakia

left justify in out

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) a Národná hokejová liga (NHL) podpísali Dohodu o prestupe slovenských hráčov do NHL. Slovensko sa tak po Švédsku, Fínsku a Nemecku stalo štvrtou európskou krajinou, ktorá súhlasila s bilaterálnou dohodou s NHL o odstupnom za hráčov odchádzajúcich za oceán.
      Od roku 2008 sa Medzinárodnej hokejovej federácii (IIHF), zastupujúcej záujmy jej členských krajín, nedarilo uzavrieť novú zmluvu s NHL o transakciách z Európy. A tak predstavitelia NHL viedli bilaterálne rokovania s jednotlivými národnými hokejovými federáciami. Prvou európskou krajinou, ktorá sa dohodla na dvojstrannej zmluve o "odstupnom" za hráčov odchádzajúcich do NHL, bolo v marci Švédsko, neskôr podpísali dohodu aj Fíni. Takto ošetrené prestupy do prestížnej profiligy má už aj Nemecko. "Zmluva s NHL je dvojročná a začína plynúť od nastávajúcej sezóny 2010/2011," uviedol pre szlh.sk generálny sekretár SZĽH Ján Taraba a doplnil: "Som prirodzene rád, že sme sa s predstaviteľmi NHL dohodli."
      Za každú sezónu počas platnosti zmluvy zaplatí NHL národnej federácii "Poplatok za rozvoj" vo výške 225.000 dolárov (cca 187.000 eur) za každého prestupujúceho hráča v zmysle zmluvy, ktorý sa uplatní cez NHL. Zmluva nerieši "odchodné" za hráčov, ktorí odišli do NHL pred začiatkom platnosti tejto zmluvy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies