Slovensko trápi vietor, sneží a tvoria sa jazyky a záveje

NETKY.SK • 25 November 2013, 13:33 • 2 min
Slovensko trápi vietor, sneží a tvoria sa jazyky a záveje

BRATISLAVA - Sever Slovenska dnes trápi veľmi silný vietor, Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pred ním výstrahu druhého stupňa.

slovakia

left justify in out

Tá platí v Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom, Prešovskom a v Žilinskom kraji do 18:00. Vietor fúka rýchlosťou 25 až 30 metrov za sekundu. Vietor však dnes trápi aj zvyšok Slovenska, v Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji platí prvý stupeň výstrahy takisto do 18:00, vietor fúka rýchlosťou 17 až 23 metrov za sekundu. Okrem toho vydal SHMÚ výstrahu prvého stupňa pred snežením a tvorbou snehových jazykov a závejov. Výstraha platí v Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom, Prešovskom a v Žilinskom kraji do 18:00. V týchto krajoch sa tvoria snehové jazyky a záveje. Pri vetre, snežení aj tvorbe jazykov a závejov by si ľudia mali dávať veľký pozor pri rôznych aktivitách. Sneženie a snehové jazyky a záveje však nebezpečenstvo predstavujú predovšetkým pre vodičov.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje aj v utorok 26. novembra pred snehovými jazykmi a závejmi. Pred ich tvorbou platí výstraha prvého stupňa v Banskobystrickom, Prešovskom a v Žilinskom kraji. Výstraha platí od 3:00 do 18:00. Vodiči musia byť na cestách ostražití. 

Aj Vás zaskočilo toto počasie? Podeľte sa s nami o váš zážitok. Buďte aj Vy na chvíľu redaktormi portálu netky.sk. Vaše tipy posielajte na mail redakcia@netky.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies