Slovensko trápi vietor, pridá sa aj poľadovica

NETKY.SK • 5 Február 2014, 11:51 • 2 min
Slovensko trápi vietor, pridá sa aj poľadovica

BRATISLAVA - Časť Slovenska dnes trápi vietor, vo štvrtok 6. februára sa k nemu pridá aj poľadovica.

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pred silným vetrom varuje vo forme výstrahy prvého stupňa. Už teraz fúka na západnom Slovensku v okresoch Skalica, Senica, Malacky, Pezinok, Trnava, Piešťany, Nové Mesto nad Váhom a Myjava. Veterno bude do 22:00 a vietor môže v nárazoch dosahovať rýchlosť 15 až 20 metrov za sekundu. Fúka však aj na horách na severe Slovenska, a to v okresoch Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno, Liptovský Mikuláš, Tvrdošín a Poprad. Výstraha platí do štvrtka 6. februára do 11:00. Vietor fúka rýchlosťou 20 až 27 metrov za sekundu, preto by mali byť ľudia opatrní, môže byť pre rôzne aktivity nebezpečný.

Vo štvrtok sa k vetru na väčšej časti Slovenska pridá aj poľadovica. SHMÚ pred ňou vydal takisto výstrahu prvého stupňa a tá platí od polnoci do štvrtka do 12:00. Šmýkať sa bude vo všetkých krajoch. Pozor by si mali dávať predovšetkým vodiči, no ostražití musia byť aj chodci, pretože šmýkať sa môže kdekoľvek. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies