Slovensko smeruje k vyrovnanému rozpočtu a nižšiemu dlhu

NETKY.SK • 12 Máj 2017, 06:33 • 2 min
Slovensko smeruje k vyrovnanému rozpočtu a nižšiemu dlhu

BRATISLAVA - Európska komisia (EK) vo svojej aktuálnej jarnej prognóze potvrdila cestu Slovenska smerom k vyrovnanému rozpočtu a klesajúcemu dlhu.

slovakia

left justify in out

Ekonomika porastie solídnym tempom, opierajúc sa o silnú domácu spotrebu a investície, ako je napríklad Jaguar Land Rover. Vo svojom stanovisku k dnes zverejnenej prognóze EK to konštatoval minister financií Peter Kažimír (Smer-SD).

 

"Všetko dokopy vytvára priestor na pokračujúce zlepšovanie podmienok trhu práce, rast miezd a znižovanie nezamestnanosti. My pracujeme na opatreniach, aby sa tieto dobré správy pretavili ešte viac aj do každodenného života ľudí a zvyšovania ich životnej úrovne," konštatoval minister.

 

Zároveň pripomenul, že EK rovnako ako slovenské ministerstvo financií v Programe stability predpokladá, že v roku 2018 sa zníži deficit verejných financií na úroveň 0,6 % HDP.

 

"Komisia je tradične mierne konzervatívnejšia pri odhade rastu ekonomiky, ale história nie raz ukázala, že Slovensko na konci dňa vykázalo lepšie než očakávané výsledky napriek existujúcim rizikám," dodal Kažimír.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies