Slovensko sa zúčastní Európskeho konventu o práci s mládežou

NETKY.SK • 25 Apríl 2015, 19:00 • 2 min
Slovensko sa zúčastní Európskeho konventu o práci s mládežou

BRATISLAVA - Na druhom Európskom konvente o práci s mládežou bude Slovensko zastupovať 7-členná delegácia tvorená zástupcami ministerstiev, mládežníckeho sektora, profesionálnych pracovníkov s mládežou a zástupcov mládežníckych organizácií.

slovakia

left justify in out

Konvent sa bude konať 27. až 30. apríla v Bruseli. Ako agentúru SITA informovala Veronika Rosputinská z organizácie IUVENTA - Slovenský inštitút mládeže, konvent chce priniesť na jedno miesto aktuálne poznatky, vízie a skúsenosti z členských krajín a nájsť spoločné východisko a ďalšie smerovanie práce s mládežou v Európe.


„Pre Slovensko je organizácia konventu dôležitá najmä z pohľadu aktuálnych úloh, keďže práve v tomto období sa pripravuje vládny dokument Koncepcia rozvoja práce s mládežou, v ktorom by mali byť zohľadnené aj výstupy z konventu. Okrem toho, konvent tiež ovplyvní aktivity počas slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie v roku 2016, kedy jednou z priorít bude rozvoj atraktívnej práce s mládežou a rozvoj talentu a potenciálu mladých ľudí,“ upresňuje expert na mládežnícku politiku a prácu s mládežou na Slovensku Tibor Škrabský z organizácie IUVENTA.


Ako informuje Rosputinská, výstupy z konventu budú základom pre Deklaráciu, ktorá bude prezentovaná počas záverečného plenárneho zasadnutia vo štvrtok 30. apríla 2015. Cieľom konventu v súvislosti s Deklaráciou je priniesť nové impulzy do oblasti mládežníckej politiky a práce s mládežou v Európe. Deklarácia by mala zabezpečiť jasnejšiu orientáciu pre rozpracovanie novej európskej agendy a akčného plánu v práci s mládežou. Navyše by to malo spustiť inštitucionálny proces smerom k dohode o hodnotách a dôležitosti práce s mládežou na úrovni Rady Európy.


Na konvente sa zúčastní 450 tvorcov politík, odborníkov a výskumníkov. Prvý konvent sa konal pred piatimi rokmi v belgickom Gente, ktorý organizátori zamerali na rôznorodosť práce s mládežou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies