Slovensko sa zaviazalo znížiť emisie skleníkových plynov 20 %

NETKY.SK • 3 December 2014, 12:19 • 2 min
Slovensko sa zaviazalo znížiť emisie skleníkových plynov 20 %

BRATISLAVA - Slovensko sa zaviazalo do roku 2020 znížiť emisie skleníkových plynov o 20 percent oproti roku 1990.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z dokumentu nazvaného Návrh na prijatie Dodatku z Dauhy ku Kjótskemu protokolu k Rámcovému dohovoru Organizácie Spojených národov o zmene klímy, ktorý schválila vláda na svojom stredajšom zasadnutí. Na rokovanie vlády dokument predložilo ministerstvo životného prostredia. Dodatok prijali signatári Kjótskeho protokolu, vrátane Slovenska a Európskej únie na konferencii v katarskej Dauhe v decembri 2012 a ich úlohou je ho ratifikovať do februára 2015. 

 

Dodatok zahŕňa medzi plyny, ktorých emisie sa signatári zaviazali do roku 2020 znížiť, aj fluorid dusný. Samotný protokol predtým zahŕňal oxid uhličitý, metán, oxid dusný, fluorid sírový, fluorované uhľovodíky a plnofluorované uhľovodíky. Úlohou signatárov dodatku je znížiť do roku 2020 emisie týchto látok minimálne o 18 percent v porovnaní s rokom 1990. Pre Slovensko z dodatku nevyplývajú žiadne nové záväzky, keďže cieľ znížiť emisie skleníkových plynov o 20 percent zakotvila Európska únia vo svojom klimaticko-energetickom balíčku už v roku 2009.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies