Slovensko sa zapojí do výsadby nových stromov v Afrike

NETKY.SK • 9 December 2019, 16:50 • 2 min
Slovensko sa zapojí do výsadby nových stromov v Afrike

BRATISLAVA - Slovenská nadácia Integra plánuje počas najbližších dvoch rokov vysadiť v Afrike milión sadeníc stromov. Ich výsadba by mala pomôcť k zlepšeniu svetovej klimatickej situácie.

slovakia

left justify in out

Na tejto iniciatíve sa podieľa aj Slovenská agentúra pre medzinárodnú rozvojovú spoluprácu SlovakAid. Nepôjde v nej len o pomoc v rámci svetovej klimy, ale aj riešenie nepriaznivej situácie s miestnymi farmármi a obyvateľstvom.

 

img


Nadácia odštartovala projekt pred dvomi rokmi v Keni, kde založili "škôlky" na pestovanie sadeníc kešu a makadámie. Tie ročne vyprodukujú približne 850-tisíc stromčekov. Teraz spúšťa Integra ďalší projekt na dodávanie stromov makadámie do Etiópie.

 

"Aktuálne bojujú farmári na kávových plantážach v Etiópii so suchom. Preto sme sa rozhodli im pomôcť a vysadiť na plantážach makadámiové stromy. Tým pádom vytvoríme pre kávu tieň, takže nebude vysychať. Zároveň tým dáme farmárom druhú plodinu, ktorú budú pestovať – makadámiový orech. Táto aktivita bude unikátna aj v tom, že makadámiové stromy sa v Etiópii prirodzene nevyskytujú," povedala projektová koordinátorka Ivana Čorbová.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Slovakia supports 15000 farmers in Kena. V4 project - 2mil eur for 4 years.

Príspevok, ktorý zdieľa SlovakAid - SAMRS (@slovakaid),


Celkovým cieľom je v zatiaľ bližšie neurčenom čase vysadenie dvoch miliónov stromov – jedného milióna v Keni a druhého milióna v Etiópii. Pomôcť s výsadbou môže aj slovenská verejnosť. Ľudia si na stránke nadácie môžu zakúpiť sadenicu stromu za päť eur, ktorú následne Integra zasadí v Etiópii.

 

img

 

Okrem priamej pomoci organizácia plánuje aj podporu vzdelávania v slovenských firmách a v školách, kde plánuje šíriť dôležité informácie v oblasti environmentálneho vzdelávania a globálnej klimatickej situácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies