Slovensko sa v rámci V4 rozhodlo podporovať drobných farmárov v Keni

NETKY.SK • 16 August 2017, 12:35 • 2 min
Slovensko sa v rámci V4 rozhodlo podporovať drobných farmárov v Keni

BRATISLAVA - Vláda SR dnes odsúhlasila návrh implementácie projektu Zvereneckého fondu EÚ pre stabilitu a riešenie príčin nelegálnej migrácie a vysídlených osôb v Afrike (EUTF Afrika) v Keni Slovenskou agentúrou pre medzinárodnú rozvojovú spoluprácu (SAMRS).

slovakia

left justify in out

Jeho predkladateľom bol rezort diplomacie. Operačný výbor EUTF Afrika schválil 15. decembra 2016 financovanie spoločného projektu Vyšehradskej štvorky (V4) v Keni, pričom členovia výboru odsúhlasili dotáciu vo výške dva milióny eur pre SAMRS ako dodatok k aktuálne prebiehajúcemu programu na zlepšenie životnej úrovne a pracovných príležitosti pre mládež v oblasti poľnohospodárstva na severovýchode Kene.

 

"Celkový rozpočet programu je 14 miliónov eur. SAMRS by mala v projekte vystupovať ako jeho hlavný manažér a súčasne ako implementačná agentúra," uvádza sa v materiáli. Zdroje zvereneckého fondu pozostávajú z príspevkov donorov.

 

Spoločný projekt V4 nadväzuje na rozvojový projekt financovaný zo zdrojov SlovakAid. Jeho podstatou je podpora drobných farmárov v Keni pri pestovaní tradičných poľnohospodárskych produktov a ich zapájanie do dodávateľských reťazcov prostredníctvom certifikácie BIO a Fair Trade.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies