Slovensko sa uchádza o usporiadanie MS v hokeji 2019!

NETKY.SK • 4 September 2014, 13:54 • 2 min
Slovensko sa uchádza o usporiadanie MS v hokeji 2019!

BRATISLAVA - Slovensko sa už oficiálne uchádza o usporiadanie majstrovstiev sveta v hokeji v roku 2019. Do 1. septembra, kedy bol termín na podanie oficiálnych prihlášok, požiadali o usporiadanie MS 2019 okrem Slovákov aj Švajčiari.

slovakia

left justify in out

O usporiadateľovi MS 2019 sa rozhodne v máji 2015 počas kongresu IIHF v Prahe. „Naša prihláška už odišla do sídla Medzinárodnej hokejovej federácie, budeme bojovať o šampionát so Švajčiarskom. Zatiaľ sme podali prihlášku ako krajina, nešpecifikovali sme mestá. Toto budeme musieť urobiť po 1. januári 2015, keď sa bude finišovať so všetkými prezentáciami a projektami v kandidačnom procese,“ informoval prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Igor Nemeček. 


Slovensko usporiadalo svetový šampionát v Bratislave a Košiciach v roku 2011, Švajčiarsko hostilo hokejový výkvet v roku 2009.

 

Prípadné dejiská MS na Slovensku nie sú zatiaľ známe. V súčasnosti zhromažďuje SZĽH všetky potrebné informácie, ktoré zahŕňa ďalší proces kandidatúry. "Čaká nás náročná prezentácia, v rámci ktorej musíme predstaviť všetky potrebné dokumenty, mestá, hotely a všetko podať na IIHF. V Prahe sa následne uskutoční záverečná prezentácia oboch krajín a delegáti rozhodnú, kde sa MS napokon uskutočnia. V roku 2017 budeme mať skúšku v podobe šampionátu hráčov do 18 rokov a dovtedy zrejme stihneme usporiadať aj MS v in-line hokeji. Verím, že uspejeme," dodal ku kandidatúre Nemeček.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies