Slovensko sa tento rok začne prezentovať jednotnou značkou

NETKY.SK • 17 Február 2016, 11:18 • 2 min
Slovensko sa tento rok začne prezentovať jednotnou značkou

BRATISLAVA - Verejnosť sa tento rok oboznámi s tým, ako vyzerá jednotná značka Slovenska pre jeho prezentáciu v zahraničí.

slovakia

left justify in out

Vláda dnes schválila materiál, ktorý sa venuje dôslednej implementácii vytvorenej značky do praxe. Na tento účel vyhlásilo vlani ministerstvo zahraničných vecí verejné obstarávanie. Jeho víťaz - spoločnosť Creative Department vypracovala na základe požiadaviek príbeh, obsahovú identitu, slogan v šiestich jazykových mutáciách, ako aj vizuálnu identitu značky či komplexný brandbook a dizajnový manuál.

 

Súčasťou víťazného návrhu je tiež jednotný logotyp. Ten nahradí všetky aktuálne, ktoré v súčasnosti používajú Úrad vlády SR a ministerstvá. Nový logotyp zjednotil štátny znak SR, typografiu názvu inštitúcie a autorský grafický prvok, ktorý vizuálne odlišuje jednotlivé úrovne štátnej správy.

 

Ministerstvá by ho mali začať využívať do konca septembra. Musia tak zmeniť hlavičkové papiere, vizitky, info tabule, bannery, webstránky, profily na sociálnych sieťach, informačné a prezentačné či výstavné expozície.

Ostatné ústredné orgány štátnej správy môžu nový logotyp použiť v závislosti od svojich potrieb.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona