Slovensko sa stalo dejiskom nového slovensko-nemeckého filmu pre deti

NETKY.SK • 1 August 2018, 12:33 • 2 min
Slovensko sa stalo dejiskom nového slovensko-nemeckého filmu pre deti

BRATISLAVA - Leto s Bernardom je pracovný názov celovečerného hraného filmu pre deti a ich rodičov, ktorý v týchto dňoch nakrúcajú na Slovensku.

slovakia

left justify in out

"Aktuálne je medzinárodný štáb v Handlovej, ďalej sa bude nakrúcať v Prievidzi, Trenčíne, Novej Dubnici aj v Rakúsku na divokej vode, nakrúcanie sa začalo a aj sa skončí v Nemecku," informovala PR manažérka snímky Zuzana Golianová. Režisérkou humorného príbehu o vážnych veciach a priateľstve je Slovenka žijúca v Nemecku Martina Saková.

 

Hlavnou producentkou slovensko-nemeckej koprodukcie je Katarína Krnáčová, ktorá stála aj za oceňovaným filmom Piata loď. "Hrané filmy s detskými hrdinami určené priamo deťom majú na Slovensku aj v Čechách bohatú históriu, i keď sa ich v súčasnosti vyrába veľmi málo," hovorí Krnáčová s tým, že tvorcovia chcú nadviazať na túto tradíciu a priniesť film, ktorý "dokáže pobaviť deti aj ich rodičov a zároveň hovoriť aj o vážnejších témach, ktoré sa dotýkajú nielen detských členov rodiny".

 

Film vzniká na základe pôvodného scenára, jeho autorkami sú režisérka Martina Saková a Silke Schulz. Saková je absolventkou bratislavskej VŠMU, no dlhodobo žije v Nemecku, kde tvorí animované a dokumentárne filmy. Snímka Leto s Bernardom bude jej dlhometrážny hraný debut. Medzinárodný štáb tvoria filmári zo Slovenska, Nemecka a Česka. "Film nakrúcame v koprodukcii s partnermi z Nemecka a Čiech. Je to prirodzená voľba, keďže film napísali spoločne slovenská a nemecká autorka, príbeh pojednáva o rodinách žijúcich v dvoch krajinách, ktoré sú prepojené hlavným hrdinom a práve jemu sa podarí ich zblížiť," približuje Krnáčová. Podľa jej slov bude mať snímka tiež medzinárodné herecké obsadenie. Zahrajú si v nej herci zo Slovenska, Nemecka i Česka.

 

Film bude určený deťom vo veku od osem rokov, ich rodičom a starým rodičom. Hlavnou postavou je 11-ročný Jonáš, ktorý túži prežiť prázdniny s dedom Bernardom. Po rôznych peripetiách zažijú spolu búrlivé leto v znamení dobrodružstva a nevšedného priateľstva.

 

Nakrúcanie sa začalo v polovici júla v okolí nemeckých jazier a tiež v Drážďanoch, na Slovensko sa asi 30-členný štáb presunul na konci júla a zdrží sa do konca augusta. "Ďalej bude nakrúcať v Rakúsku a záverečnú scénu sa opäť vráti nakrútiť do Nemecka k Baltickému moru, posledná klapka by mala padnúť 5. septembra," dodala Golianová.

 

Premiéra filmu je naplánovaná na leto 2019, uvedú ho v slovenských, českých a nemeckých kinách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies