Slovensko sa snaží o zatraktívnenie investičného prostredia

NETKY.SK • 25 November 2011, 02:25 • 2 min
Slovensko sa snaží o zatraktívnenie investičného prostredia

Slovensko sa snaží o zatraktívnenie investičného prostredia

slovakia

left justify in out

img

Otázkami možnosti zvýšenia prílevu zahraničných investícií na Slovensko, zatraktívnením prostredia na ich pritiahnutie zo strany štátu, ale aj bankového sektora, sa zaoberali dnes v Bratislave na odbornej konferencii zorganizovanej vydavateľstvom Ecopress a UniCredit Bank predstavitelia hospodárskej sféry a zahraniční investori.
Ako uviedol minister hospodárstva Juraj Miškov, súčasná vláda sa snaží vytvárať podmienky pre prílev, ale aj udržanie zahraničných investorov, tak po legislatívnej stránke, ako aj štátnej podpory. Prijatím a postupnou realizáciou programu Singapur realizuje kroky, ktoré majú zatraktívniť investičné prostredie na Slovensku. Doterajšie aktivity a skúsenosti z pôsobenia na Slovensku takých spoločností ako Samsung, Volkswagen, HP a mnohých ďalších ukazuje, že záujem o Slovensko pretrváva. Pozitívna je skutočnosť, že sa etablujú spoločnosti, ktoré na Slovensko prinášajú vysokú pridanú hodnotu.
Generálny riaditeľ Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) Róbert Šimončič pre TASR okrem iného uviedol, že napriek rôznym správam o nezáujme zahraničných investorov o Slovensko, v agentúre tento fakt neevidujú, naopak, záujem aj napriek komplikovanej situácii vo svete spôsobenej krízou stúpa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies