Slovensko sa pripojilo k Tallinnskej deklarácii o e-Goverenmente

NETKY.SK • 6 Október 2017, 14:09 • 2 min
Slovensko sa pripojilo k Tallinnskej deklarácii o e-Goverenmente

BRATISLAVA/TALLINN - Slovensko je oddnes súčasťou tzv. Tallinnskej deklarácie o e-Governmente.

slovakia

left justify in out

V hlavnom meste Estónska, ktoré v súčasnosti predsedá Rade EÚ, tento dokument podpísali zástupcovia z 32 európskych krajín.

 

Tallinnská deklarácia je ďalším krokom v napĺňaní Akčného plánu pre e-Government na roky 2016 až 2020 po záveroch Rady Európy, pripravených a schválených počas slovenského predsedníctva. "Deklarácia, pripravovaná estónskym predsedníctvom od začiatku svojho mandátu v júli 2017, prináša jasne a konkrétne formulovanú víziu pre digitálnu Európu, vychádzajúcu z reálne dosiahnutých výsledkov únie za posledných 10 rokov," priblížil ÚPVII.

 

Signatári deklarácie sa zaväzujú napríklad zabezpečiť, aby občania a podnikatelia mohli s verejnou správou komunikovať elektronicky, implementovať princíp jedenkrát a dosť pre kľúčové verejné elektronické služby, dbať na zohľadňovanie informačnej bezpečnosti a ochrany súkromia či zvyšovať využívanie elektronických občianskych preukazov, spraviť ich užívateľsky prístupnejšie a vhodnejšie pre mobilné platformy.

 

Pokroky v plnení cieľov v jednotlivých krajinách bude každoročne prezentovať Riadiaca rada e-Governmentu. Vyhodnotenie plnenia deklarácie po roku od jej schválenia prinesie Rakúsko, ktoré bude predsedajúcou krajinou Rady EÚ na jeseň 2018.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona