Slovensko sa prezentuje na veľtrhu cestovného ruchu v Londýne

NETKY.SK • 10 November 2017, 12:31 • 2 min
Slovensko sa prezentuje na veľtrhu cestovného ruchu v Londýne

LONDÝN - World Tourism Market je lídrom na trhu v tomto odvetví. Podľa slovenského ministerstva dopravy sa národná expozícia SR na tomto podujatí teší veľkej pozornosti.

slovakia

left justify in out

Jednotlivé turistické destinácie v národnom stánku prezentuje aj osem slovenských subjektov cestovného ruchu.

 

„Údaje týkajúce sa návštevnosti našej krajiny potvrdzujú, že sme obľúbenou a bezpečnou destináciou. Aktívna propagácia na veľtrhoch cestovného ruchu môže významne prispieť k zvyšovaniu záujmu zahraničných turistov o Slovensko. Rozvoj tohto odvetvia nám súčasne prináša aj pracovné príležitosti a rast regiónov,” povedal minister dopravy a výstavby SR Arpád Érsek.

 

V prvom polroku 2017 navštívilo Slovensko takmer 37-tisíc občanov Spojeného kráľovstva, čo je nárast o 10 ℅ v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. Britskí turisti obsadili šiestu priečku v rebríčku krajín z pohľadu aktívneho zahraničného cestovného ruchu SR. Prejavujú záujem najmä o pobyty v slovenských horách, návštevu miest, kultúrnych pamiatok a tiež kúpeľov. Rezort dopravy aktívne využíva aj platformu svetového veľtrhu WTM v Londýne na zaujatie čo najväčšieho počtu profesionálov z oblasti cestovného ruchu. Motiváciou je prilákať na Slovensko viac návštevníkov, a to nielen z Británie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies