Slovensko sa na rok stalo členom výkonného výboru Európskej organizácie daňových správ

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 17:27 • 2 min
Slovensko sa na rok stalo členom výkonného výboru Európskej organizácie daňových správ

BRATISLAVA - Slovensko získalo na nasledujúcich 12 mesiacov postavenie člena výkonného výboru Európskej organizácie daňových správ (IOTA - Intra-European Organisation of Tax Administrations). Informovala o tom dnes hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak začiatkom júla na valnom zhromaždení tejto organizácie, ktoré sa konalo pri príležitosti 20. výročia jej založenia v rumunskej Bukurešti. Slovenskú finančnú správu tu zastupoval jej prezident František Imrecze. Ďalšími členmi výkonného výboru IOTA na obdobie 2016/2017 sa v tajnom hlasovaní stali Ukrajina, Bulharsko, Dánsko, Nemecko, Litva, Portugalsko, Rumunsko a Španielsko.

 

IOTA vznikla v roku 1996, jej vtedajšími členmi boli bývalé socialistické krajiny strednej a východnej Európy a pobaltské štáty. Hlavným dôvodom boli podľa Macíkovej transformačné procesy a rozvoj daňových správ. Poslaním organizácie bolo taktiež nastaviť spoluprácu s medzinárodnými inštitúciami ako EÚ, OECD, MMF, SB. V súčasnosti má IOTA, ktorá sídli v maďarskej Budapešti, už 46 členských krajín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies