Slovensko sa dohodlo na spolupráci so Spojenými arabskými emirátmi

NETKY.SK • 6 Apríl 2015, 15:34 • 2 min
Slovensko sa dohodlo na spolupráci so Spojenými arabskými emirátmi

BRATISLAVA - Minister vnútra SR Robert Kaliňák podpísal dve memorandá o spolupráci so Spojenými arabskými emirátmi.

slovakia

left justify in out

Na spolupráci sa dohodol v nedeľu s ministrom vnútra Spojených arabských emirátov šejkom Zayed bin Saif Al Nahyanom, memorandá podpísali obe strany v budove Generálneho riaditeľstva polície v Abu Dhabi. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Ministerstva vnútra SR Petar Lazarov.


V prvom memorande sa krajiny dohodli na spolupráci v oblasti bezpečnosti a boja proti terorizmu. "Zameriava sa na všetky oblasti boja proti terorizmu, organizovaný zločin, drogy, pranie špinavých peňazí i falšovanie," priblížil v tlačovej správe Lazarov. Memorandum tiež stanovuje spoluprácu v oblasti vzdelávania a výmeny informácií. Ako ďalej priblížili z rezortu vnútra, Slovensko by malo Spojeným arabským emirátom pomôcť s budovaním bezpečnostných opatrení na hraniciach. Po Chorvátsku tak ide už o druhú zahraničnú krajinu, kde budú slovenskí odborníci pomáhať pri ochrane štátnej hranice. Rezort vnútra zároveň prízvukuje, že východná hranica Slovenska s Ukrajinou je vonkajšou hranicou Európskej únie a slovenská časť patrí medzi najlepšie strážené úseky v rámci schengenu. Minister vnútra Robert Kaliňák na stretnutí šejkovi ponúkol aj možnosť cvičenia bezpečnostných zložiek Spojených arabských emirátov na Slovensku. Druhé memorandum, ktoré ministri vnútra oboch krajín v nedeľu podpísali, sa týka vzájomného uznávania vodičských preukazov vydaných týmito dvoma krajinami.


Šejk Zayed bin Saif Al Nahyan na nedeľnom stretnutí ocenil rozvoj vzájomnej spolupráce medzi emirátmi a Slovenskom vo všetkých oblastiach. Ako ďalej dodal hovorca slovenského rezortu vnútra Petar Lazarov, slovenská delegácia v Abu Dhabi navštívila aj Akadémiu civilnej obrany a v budove policajného veliteľstva sa zoznámili s bezpečnostnými systémami a technológiami, ktoré využívajú miestne bezpečnostné zložky.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies