Slovensko sa dobrovoľne vystavuje kamiónovému kolapsu a nenapreduje v celoeurópskom trende. Existuje šanca na záchranu?

NETKY.SK • 4 August 2021, 15:58 • 2 min
Slovensko sa dobrovoľne vystavuje kamiónovému kolapsu a nenapreduje v celoeurópskom trende. Existuje šanca na záchranu?

Slovensko čelí obrovskému problému. Cesty na Slovensku sú z dlhodobého hľadiska extrémne preťažené. Hlavným problémom sú nákladné autá, ktoré prepravujú rôzne druhy tovaru. Existuje však ešte spôsob, ako slovenským cestám pomôcť.

slovakia

left justify in out

Jediným a najlepším riešením by bola železničná preprava. Tá by však potrebovala zo strany štátu väčšiu podporu, aby bola schopná konkurovať.

 

img

 

Železničná nákladná preprava je mnohonásobne efektívnejšia než kamiónová preprava. Ďalším silným argumentom, ktorý hovorí v prospech železníc, je ekologickosť prepravy. V porovnaní s inými druhmi prepravy sú železnice najekologickejšie. Podľa Európskej únie je železničná preprava jediným udržateľným spôsobom dopravy.

 

Rok 2021 bol zároveň vyhlásený Európskym rokom železníc. Práve v tomto roku má byť cieľom zvýšenie povedomia o ekologickosti železničnej prepravy tak, aby bola v ďalších rokoch najviac využívaným spôsobom v rámci nákladnej a osobnej prepravy. Jedine týmto spôsobom bude možné splniť európske ciele Zelenej dohody, v rámci ktorej má byť v roku 2050 dosiahnutá uhlíková neutralita.

 

img

 

V porovnaní s inými členskými štátmi, kde sú politici ochotní podporiť železnice znížením alebo úplným zrušením akýchkoľvek poplatkov za železničnú infraštruktúru, slovenskí politici žiadne obdobné kroky nerobia. Problém s podporou zašiel tak ďaleko, že preprava jednotlivých vozových zásielok je v praxi dotovaná samotným dopravcom.

 

ZSSK CARGO ich realizuje prakticky s nulovým ziskom. Spomínaný typ prepravy je mimoriadne náročný na organizáciu a administratívu. Vlak prepravuje objednávky rôznych klientov. Aj to je dôvod, prečo je táto preprava z hľadiska organizácie a plánovania veľmi náročná.

 

Z dlhodobého hľadiska ZSSK CARGO nemôže prevádzkovať prepravu, ktorá bude stratová, pokiaľ nedôjde k podpore zo strany štátu. Je možné, že slovenské CARGO bude časom nútené pozastaviť tieto objednávky. Následkom toho by okamžite vzrástol podiel nákladnej cestnej prepravy. Už teraz preťažená cestná sieť by čelila doslova kolapsu.

 

img

 

Východisko z tejto situácie je pritom jednoduché. Slovensko by malo nasledovať celoeurópsky trend v navyšovaní železničnej prepravy. Štát by mal železničným prepravcom ponúknuť vhodnú podporu na to, aby sa stali konkurencieschopnými práve cestnej preprave. Toto riešenie by odľahčilo cesty a zlepšilo životné prostredie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies