Slovensko pripravuje novú atrakciu: V tomto meste nájdete bludisko ako z Harryho Pottera!

NETKY.SK • 8 Február 2019, 11:18 • 2 min
Slovensko pripravuje novú atrakciu: V tomto meste nájdete bludisko ako z Harryho Pottera!

Slovensko získa nové prvenstvo, v tomto malebnom mestečku bude najväčšie bludisko v strednej Európe!

slovakia

left justify in out

Na severovýchode Slovenska, v blízkosti poľských hraníc, sa nachádza mestečko Stará Ľubovňa. To je známe predovšetkým svojím hradom, na ktorom bol v 18. storočí väznený Móric Beňovský. Okrem toho sa tu nachádza aj skanzen, Historický vojenský tábor a Vojenská expozícia Michala Strenka. Teraz však mesto „odkleplo“ ďalšiu atrakciu. Gigantické bludisko zo živého plotu!

 

img

 

Spoločnosť, ktorá má bludisko realizovať, predložila vedeniu mesta svoj projekt už druhýkrát. Prvý raz bol zamietnutý práve z dôvodu množstva ďalších atrakcií v rovnakej lokalite. Zdá sa však, že s odstupom času si Stará Ľubovňa uvedomila, že takáto novinka môže mať pre miestny cestovný ruch významný prínos, preto mu dala zelenú.

 

img

Bludisko by malo byť umiestnené v lokalite pod Ľubovnianskym hradom, pričom by sa malo rozprestierať na ploche až 6400 m2. Okrem toho, že ľuďom poskytne netradičnú alternatívu trávenia voľného času, dáva si za cieľ verejnosť lepšie oboznámiť aj s históriou daného miesta. Koncept bludiska by totiž mal zahŕňať príbeh o takzvanej Čertovej skale.

 

Pokiaľ teda mesto vo februári budovanie nového voľnočasového areálu definitívne odobrí, investor sa môže pustiť do práce. Bludisko však bude verejnosti sprístupnené najskôr o dva roky od výsadby kríkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies