Slovensko prijalo v rámci relokácií ďalších šesť utečencov z Grécka

NETKY.SK • 11 November 2016, 14:34 • 2 min
Slovensko prijalo v rámci relokácií ďalších šesť utečencov z Grécka

BRATISLAVA - Slovenská republika prijala tento týždeň v rámci relokácií ďalšiu skupinu utečencov. Na Slovensko prišlo z táborov v Grécku šesť ľudí. TASR informoval tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

slovakia

left justify in out

Podľa rezortu vnútra ide o 34-ročnú ženu s dvojročným synom pôvodom z Iraku a 34-ročnú ženu s 15-ročným synom a dvoma dcérami vo veku tri a osem rokov pôvodom zo Sýrie.

 

"Ich presun bol zabezpečený v spolupráci s Medzinárodnou organizáciou pre migráciu (IOM). Tak ako v prípade každého žiadateľa o azyl išli najprv do Záchytného tábora v Humennom, kde prejdú vstupnou lekárskou prehliadkou, karanténou a azylovým procesom. Tu sa začnú pripravovať aj na následný integračný proces," uviedlo MV SR.

Slovensko v rámci relokácií zatiaľ spolu prijalo deväť ľudí, počas leta v auguste prišla na Slovensko z Grécka žena zo Sýrie s dvoma dcérami. V súčasnosti u nich prebieha v Bratislave integrácia do slovenskej spoločnosti.

 

"Tak ako sme avizovali, sústreďujeme sa na najviac ohrozené skupiny, ako sú realizované prípady matiek s deťmi," doplnil rezort vnútra.

 

Slovensko sa v rámci dobrovoľných kvót zaviazalo, že prijme 100 ľudí v rámci relokácií z Grécka a Talianska a 100 ľudí v rámci presídlenia. "Druhý záväzok sme si splnili presunom skupiny 149 ľudí z Iraku. Z tejto skupiny pokračuje v integrácii 86 Iračanov, časť sa vrátila domov z dôvodu, že nevedeli prekonať smútok za domovom, a tým pádom mali problém začleniť sa do života na Slovensku," uzavrelo MV SR.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies